21. 9. 2016

Amerika - 2.část

6) Američani nesmrkají. Díky klimatizacím a častýmu dešti je tu spousta lidí nastydlá, ale všichni místo toho, aby se normálně vysmrkali, neustále popotahují. Není nic otravnějšího než 50 minut sedět na hodině, kde slečna vedle popotáhne 5x za minutu.

7) Nežehlí. Vlastně ani nevím, jestli máme prkno a žehličku, ale za ten skoro měsíc, co jsem tady, jsem nikoho žehlit neviděla. Jako fajn, ušetří to čas, ale stejně vždycky když si na sebe beru nevyžehlenou košili, vzpomenu si na svojí milovanou maminku, jak by z toho byla nešťastná. Neboj, mami, snažím se všechno aspoň trošku hezky složit, tak to není tak hrozný.

8) Dutch Bros. Dutch Bros je tady fenomén, hlavně mezi teenagerama teda. Dutch Bros je řetězec, který prodává nápoje - kafe, čaje, samozřejmě ledový čaje a pak takový energy drinky. Můžete si vybrat, jakoukoli příchuť chcete a jakkoli to namixovat, od bílý čokolády po granátový jablko. Pijou to všichni. Každý den potkáte ve škole minimálně 20 lidí s Dutch kelímkem v ruce. Ochutnala jsem asi 4x, různý příchutě, ale zas tak mě to nenadchlo, prostě Redbull a nebo trochu divnější Redbull. Každopádně tady to vážně všichni milujou, a tak si snad dokážete představit radost mojí sestry, když jsem vyhrála v losování drink z Dutch zadarmo.

9) Hrdost. Američani jsou vážně hrdí, že jsou Američani. Ameriku milují. Všichni to víte, víme, ale když to pak vidíte naživo... Zatím jedním z mých nejsilnějších zážitků bylo shromáždění, kde se sešla celá škola (přes 2000 lidí), všichni stáli čelem k vlajce, drželi se za srdce a zpívali hymnu.
Hodně o tom teď ve škole mluví, jak některý sportovci vyjadřují svůj nesouhlas, tím, že zůstanou sedět, když hraje hymna, a absolutní většina takový lidi odsuzuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat