12. 9. 2016

Amerika

Amerika je jiná než Česko, nejenže je samozřejmě asi milionkrát větší a tak, ale život tady je prostě jinej.

1) Všechno je VELKÝ. Úplně všechno, auta, silnice, porce jídel, lidi... vážně všechno.

2) Klimatizace všude. Klimatizace jede všude pořád. Je začátek září, takže léto, i když teď tady léto vážně je, svítí sluníčko a teplota se pohybuje kolem 25 stupňů, což je krásný, ale tím spíš jedou všude klimatizace na max. Ty však zapínají, i když teplo není, bylo třeba 15 stupňů a člověk se těšil, že se vevnitř ohřeje. Ne, protože klimatizace.

3) Led. Takže už vás ochlazuje klimatizace a ještě k tomu vám do každýho pití přidají led. A žádných pár kostek ledu, SPOUSTU ledu. Tolik ledu, co jsem zkonzumovala za ty dva týdny tady, jsem nespotřebovala za svůj život.

4) Smažený věci. V Americe smaží všechno, vážně cokoli vás napadne. Moje rodina je naštěstí normální, a tak jíme spoustu vařených/grilovaných/pečených/čerstvých věcí, ale když se chcete najíst venku, všechno nebo většina věcí je smažená. Byli jsme na Oregon State Fair, kde bylo třeba pětkrát tolik stánků, co je o Vánocích  na Staromáku, a ve všech se smažilo. Od obrovských Elephant Ears (takový langoš, ale s cukrem a skořicí), přes brambory, maso, po specialitu - smažené Oreo nebo Snickers. Proč? Nevím, smaží prostě všechno.

5) Optimismus. Je milý, když se na vás prodavačka usmívá a je opravdu ráda, že vám může pomoct. A taky věřím, že být pozitivní je důležitý a užitečný, ale občas je toho moc. Prostě všechno pořád není awesome a exciting.

Tohle jsou asi největší rozdíly, co jsem tu zatím poznala, až přijdu na další, budu vás informovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat