29. 3. 2017

SPRING BREAK 1/2

Žádná divoká pool party se spoustou sexy lidí jako ve filmech, ale vážně skvělý dny s rodinou.

V sobotu ráno jsme se sbalili a vyrazili jsme k oceánu. Po necelých dvou hodinách jsme dorazili do městečka Seaside. Prošli jsme hlavní nákupní třídu, kde jsme se přejedli bonbónama všemožných příchutí ( tyhle bonbóny "ochutnáváte" zadarmo. Haha, to by v Česku taky fungovalo), mimochodem mango s chilli rozhodně nedoporučuju. No a skončili jsme na pláži u ledovýho Pacifiku. Měli jsme štěstí, zrovna nepršelo, dokonce chvílema vyloženě svítilo slunce, že jsem i litovala svých zapomenutých slunečních brýlí.

Seaside beach

jakákoli příchuť vás napadne - je libo pečené kuře či dýně? 


V neděli jsme se už opět probudili do zamračeného, deštivého Oregonu. Posnídali jsme vynikajicí bagely a vydali se podél pobřeží směrem na jih. Zastavovali jsme na různých plážích a vyhlídkách. Vážně nádhera, i přestože pršelo, mám ale pocit, že to k tomu tady tak nějak patří.

Canon beach a nějaký dvě krásky
Haystack Rock
♥♥♥

Až jsme dojeli do Tillamooku, což je město, kde se vyrábí sýr. Nevím, jestli ten sýr rozvážejí všude po USA, každopádně když si v Oregonu kupujete sýr, je téměř jistý, že ho vyrobili právě v Tillamooku. Do týhle sýrárny jsme se chystali tak dlouho, až ji z důvodu rekonstrukce zavřeli. Takový turisticky vyhledávaný místo ale nemohli zavřít úplně, tak tam postavili velikou stodolu, kde vám popíšou průběh výroby jejich sýra, a hlavně, kde jsou ochutnávky a bufet se všema mňaminkama. A co si budem, to byl hlavní důvod, proč jsme tam jeli.
Ochutnávka několika druhů sýra, grilled cheese (zapečený toust se sýrem) s tomatovou polívkou a nakonec zmrzlina jako dezert. Nebe.

V pondělí jsme si dali dokonalou snídani v Pig'n'pancakes (lívance s javorovým sirupem mi chutnají čím dál víc), naposledy se šli projít po pláži a jeli domů.

Pohoda, krása a hodně jídla, tak bych shrnula náš výlet. Bylo to skvělý.

No a nejlepší je, že tím jarní prázdniny nekončí, teď trošku válení doma, slavíme taky narozky mojí kamarádky z Brazílie a zítra (ve čtvrtek) jedeme do Seattlu! O tom vám napíšu příště.

1 komentář: